Hoeveel kost een witte Zwitserse herder?

De Zwitserse herder heeft een sierlijke houding met laaggelegen heupen die taps toelopend zijn tot een rechtopstaande kop en spitse oren die lijken op die van een koninklijke poolwolf. Zoals we hierboven al zeiden, bereikt hij een hoogte van 55-65 cm (22-26 inch) en varieert in gewicht van 55-88 pond. Witte Zwitserse herders zijn erg dure honden en zijn niet zo gemakkelijk te vinden. Gemiddeld kost een raszuivere witte Zwitserse herderspup tot 1300 dollar.

Omdat ze gevoelig zijn voor ernstige gezondheidsproblemen, zullen de kosten voor een Berger Blanc Suisse bovendien nog hoger zijn. We weten allemaal dat voorkomen beter is dan genezen, dus de meest effectieve manier om het risico te verminderen dat de Witte Zwitserse herder lijdt aan enkele van de ziekten waar ze vatbaar voor zijn, is verantwoord fokken. De witte Zwitserse herdershond is een ongelooflijk toegewijde en loyale hond die goed overweg kan met kinderen en mensen in het algemeen. Terwijl de Duitse herder meestal bruin en zwart is, helemaal wit of helemaal zwart, is de Zwitserse herder alleen wit.

Witte Duitse herders zijn volgens hun normen niet toegestaan en hondenfokkers begonnen deze rassen te onderscheiden kort nadat deze honden waren gemaakt. Tegen de tijd dat de Tweede Wereldoorlog voorbij was, waren veel hondenrassen bijna uitgestorven en de Witte Zwitserse herder was daar een van. De Duitse kapitein Von Stephanitz wordt gecrediteerd voor het fokken van de eerste Duitse herder als herdershond, wat later aanleiding gaf tot andere herdershonden, waaronder de Zwitserse herder. Witte Zwitserse herders zijn middelgrote tot grote, krachtige, goed gespierde honden die in 1991 in Zwitserland als ras werden erkend.

Hoewel Duitse herders meestal bruin en zwart of helemaal zwart zijn, is de Zwitserse herder alleen helemaal wit. Aangezien de witte Zwitserse herder gevoelig is voor enkele ernstige gezondheidsproblemen, zult u extra kieskeurig willen zijn bij het winkelen. Maar socialisatie is vooral essentieel om een Zwitserse herder te helpen zelfvertrouwen op te bouwen en tegelijkertijd schichtig gedrag en de neiging om te hoeden te beteugelen. Fokkers in de Verenigde Staten en Canada verwelkomden deze honden met open armen en dit ras werd naar de moderne versie gevormd, voornamelijk door Amerikaanse, Canadese en Zwitserse fokkers.

Ze hebben de neiging om van nature achterdochtig te zijn tegenover mensen die ze nog niet kennen, dus een essentieel onderdeel van de training is vroege socialisatie, om uw witte Zwitserse herdershond te leren oplettend en enigszins afstandelijk te zijn tegenover nieuwe mensen.