Is een witte Zwitserse herder hetzelfde als een witte Duitse herder?

Zwitserse herders lijken bijna identiek aan de witte Duitse herder, met het typische herdergezicht en de puntige oren. Ze hebben echter een minder ernstige heuphoek en een meer rechtopstaande houding. Over uiterlijk gesproken, kleur is het belangrijkste verschil. Zwitserse herders zijn altijd wit met dicht haar, terwijl de Duitse herder een pluizige vacht heeft.

De reden waarom Zwitserse herders een dikke, dichte vacht hebben, is dat ze vatbaarder zijn om in een koud klimaat te leven en mogelijk niet zo goed omgaan met hitte als GSD. Een Duitse herder kost bijvoorbeeld gewoonlijk 2000 dollar, terwijl een Zwitserse herder ongeveer 2500 dollar kost. Hoewel Duitse herders in de eerste plaats loyaal zijn aan de eigenaar en familie, kunnen ze agressief zijn tegenover vreemden. Wat fysieke kenmerken betreft, is het grootste verschil tussen Berger Blanc Suisse en White German Shepherd de heupangulatie.

De verschillen tussen de twee rassen zijn niet zo opvallend, aangezien ze allebei tot de herdersachtergrond behoren. De onderstaande foto is van de website van AWSA en geeft een standpunt weer dat enigszins tussen de hooghoekige Duitse herder en de rechtopstaande Berger Blanc Suisse ligt. Het grote verschil is dat Duitse herders het meest geschikt zijn voor militaire of waakhondendiensten, terwijl Zwitserse herders het meest geschikt zijn voor therapiehonden. Technisch gezien zijn de Berger Blanc Suisse, de Witte Duitse herder en de witte herder verschillende rassen met verschillende normen.

De AKC-normen voor Duitse herders verwijzen naar de sterke prooidrift en de „onverschrokken en directe persoonlijkheid” van het ras. Duitse herder- Integendeel, Duitse herders zijn veel gemakkelijker te trainen omdat ze altijd graag willen behagen. Als u een lieve hond wilt die uw ideale metgezel kan zijn, iemand die het beste is als uw boerderijhond, dan is een Zwitserse herder een betere keuze. Over het algemeen zou ik de Berger Blanc Suisse en de Witte Duitse herder op twee uitersten plaatsen, met witte herders in het midden als overgang ertussen (en afhankelijk van de fokker, met kenmerken die op een van beide kunnen lijken).

Interessant genoeg kwam dit van de originele Duitse herdershond met witte vacht, gefokt in Zwitserland.