Kan een raszuivere Duitse herder helemaal blank zijn?

De witte Duitse herder is rasecht. Ze komen niet zo vaak voor als de gekleurde variant. Hun temperament is hetzelfde als dat van andere Duitse herders. Een recessief gen veroorzaakt hun geheel witte vacht.

Witte Duitse herders zijn raszuiver en identiek aan Duitse herders, met uitzondering van hun geheel witte vachten. Het wordt vaak verkeerd begrepen als een apart ras of albino, en geen van beide is waar. Ze zijn de directe afstammelingen van de gekleurde variëteit en een recessief gen zorgt voor hun witte kleur. Duitse herders worden volgens The Intelligence Of Dogs beschouwd als het op twee na slimste hondenras ter wereld.

We hebben een prachtige witte herder, hij is heel loyaal en aanhankelijk, hij mompelt en moppert en huilt. Als twee niet-blanke Duitse herders echter allebei het witte gen dragen, bestaat de kans dat een deel van het nest wit is. Omdat ze buitengewoon intelligent, sterk, beschermend, loyaal en gehoorzaam waren, werden Duitse herders oorspronkelijk gefokt als herdershonden en waren ze verantwoordelijk voor het hoeden van schapen en het beschermen van kuddes en ander vee. Sinds de jaren dertig wordt de witte Duitse herdershond echter als een fout beschouwd en moet hij nog worden erkend of geaccepteerd als een soort Duitse herder.

Ze heeft een Duitse herder genaamd Willow — en als voormalig politieagent werkte ze bijna 30 jaar met honden. We zullen hun volledige persoonlijkheidskenmerken bekijken, ingaan op alle mythen en onderzoeken waarom verwarring vaak de raszuivere witte Duitse herder omringt. In 1967 werd een mannelijke witte herdershond van de VS naar Zwitserland gebracht en daar gefokt met andere geïmporteerde witte herders. Ik heb een witte herder en zij is de trouwste hond die ik ooit heb gehad.

Ik ben alles, rotzooi niet met papa. De American Kennel Club, die vooral tot doel heeft een stamboomregister bij te houden van raszuivere honden, diskwalificeert witte GSD's voor deelname aan hondenshows, en soms brengt dit mensen in verwarring. We hebben Sasha, een witte „Duitse herder”, gered uit een opvangcentrum in Liverpool, VK toen ze 7 maanden oud was. Afgezien van deze volledig witte versie en de volledig zwarte Duitse herder, hebben de meeste van deze GSD's dezelfde gelaatstrekken als bruine en zwarte Duitse herders.

Uiteindelijk erkende de United Kennel Club (UKC) in 1999 de Witte Herder als een apart ras en beschreef de herder als een directe afstammeling van de Duitse herdershond. Hondenliefhebbers bewonderden niet alleen de schoonheid van de Duitse herder, maar waren vooral dol op hun temperament, vooral hun loyaliteit, gemakkelijke trainbaarheid, moed en werkvermogen. Mijn Duitse herder heeft van 8 weken oud een speciaal soort voer gekregen en daar doet ze het tot op de dag van vandaag nog steeds goed op. De witte vacht van Greif wordt veroorzaakt door een recessief gen dat altijd aanwezig is geweest in de genetische pool van alle Duitse herders.