Kunnen witte Zwitserse herders goed met kinderen overweg?

Deze herdershond is een actief en loyaal familiehuisdier en doet het zelfs goed met kinderen, zolang ze maar van jongs af aan goed zijn opgeleid en gesocialiseerd. De witte Zwitserse herdershond staat bekend om zijn goede houding tegenover kinderen. Ze zijn erg aardig en beschermend tegenover kinderen, hoewel hun grootte hen in gevaar kan brengen. Deze honden houden van hun familie en beschermen ze erg.

Dat geldt ook voor de kinderen. Ze zullen hen zeer beschermen en uiterst geduldig zijn. Het zijn echter vrij grote honden, dus u moet toezicht houden op hun speeltijd, zodat uw hond uw kind niet per ongeluk omver slaat. Dergelijke situaties kunnen zich voordoen wanneer honden zich laten meeslepen tijdens het spelen.

Laat honden nooit alleen met kinderen zonder toezicht, ongeacht het ras. De witte Zwitserse herdershond, in Zwitserland bekend als de Berger Blanc Suisse, staat erom bekend een natuur te delen die bijna identiek is aan die van de Duitse herder. Tegenwoordig worden witte Duitse herders niet erkend, en ook de witte Zwitserse herdershond wordt in de AKC niet als eigen ras erkend. Vaak vergeleken met Duitse herders zijn deze honden milder dan hun Duitse neven en nichten, maar ze beschermen hun familie nog steeds erg.

Hoewel dit ras is ontwikkeld als herdershondenras en oorspronkelijk bedoeld was om de kudde te hoeden en te beschermen, vereist de FCI niet dat ze een werkproef ondergaan. De witte Zwitserse herdershond is berucht vanwege zijn vermogen om met zijn blaf niet alleen zijn baasje te waarschuwen voor een bedreiging, maar ook om wat dan ook af te schrikken. De Duitse herder, een relatief nieuw ras, is ontstaan door de inspanningen van een Duitse kapitein om een indrukwekkende herdershond te creëren. Ze zijn minder agressief en „serieus” dan Duitse herders en zijn ook meer gehecht, zelfs aanhankelijk, aan hun eigenaar.

Dit is vooral belangrijk voor deze witte herders, omdat ze anders van nature gewend zijn aan de aanwezigheid van een vreemde. witte Zwitserse herders zijn middelgrote tot grote, krachtige, goed gespierde honden die in 1991 in Zwitserland als ras werden erkend. De witte Zwitserse herder is een elegante, stijlvolle, knappe hond, vaak aangeduid als een Berger Blanc Suisse. Ze hebben de neiging om van nature achterdochtig te zijn tegenover mensen die ze nog niet kennen, dus een essentieel onderdeel van de training is vroege socialisatie, om uw witte Zwitserse herdershond te leren oplettend en enigszins afstandelijk te zijn tegenover nieuwe mensen.

Ze begonnen zorgvuldig te worden gefokt en hun kenmerken waren iets „milder” dan die van de Duitse herders. In tegenstelling tot hun donkerdere Duitse tegenhangers, zorgt hun witte kleur ervoor dat ze in de hitte wat koeler blijven, hoewel ze nog steeds oververhit kunnen raken als ze te lang worden blootgesteld. De witte Zwitserse herdershond werd zijn eigen hond omdat er steeds meer van hen werden geïmporteerd naar Canada, de VS en Zwitserland. De witte Zwitserse herdershond is een ongelooflijk toegewijde en loyale hond die goed overweg kan met kinderen en mensen in het algemeen.