Wat is het verschil tussen een witte herder en een Duitse herder?

Onthoud dat wit slechts een vachtkleurvariëteit is en geen ander ras. Witte Duitse herders zijn hetzelfde als Duitse herdershonden, behalve dat het een witte versie is. Deze kleurvariëteit is opvallend mooi met een glanzende witte vacht, zwarte lippen en mond en een totale GSD-uitstraling. De witte Zwitserse herder wordt door de FCI geclassificeerd als een middelgrote hond.

De houding van de hond is rechtopstaand en minder streng op de heupen, met een vlakke en stevige rug, terwijl de Duitse herder veel hoekiger is op de heupen, met een licht schuine rug. Een van de grootste verschillen tussen beide rassen is hun kleur. De Zwitserse herder is oorspronkelijk ontwikkeld op basis van de witte vachtlijn van de Duitse herdershond, die in Zwitserland werd gefokt nadat hij uit Amerika was geïmporteerd. Hoewel Duitse herders trouw zijn aan hun familie, kunnen ze nerveus en agressief zijn in de buurt van vreemden, vooral als ze niet constant sociale interacties hebben als ze jong zijn.

Dit kwam voort uit de overtuiging dat de witte kleur in andere kleuren vervaging zou veroorzaken, maar nu is bekend dat dit onjuist is. Hoewel Zwitserse herders vanwege hun zachtaardige karakter wat behoeftiger kunnen zijn tegenover hun eigenaar, zullen beide hun familie en territorium beschermen vanwege hun genetische eigenschappen als hoeder. Ik streef ernaar u alle informatie te geven die u nodig heeft als u overweegt de Duitse herder of de Zwitserse herder te kopen of te adopteren. Deze intelligente en loyale werkhonden zijn ontwikkeld op basis van verschillende herdershondenrassen in Duitsland aan het einde van de 19e eeuw en werden snel populair over de hele wereld.

Daarom vermijden veel fokkers het produceren of verkopen van witte pups, daarom zie je er niet veel in de buurt. Onder normale omstandigheden is een goed getrainde en gesocialiseerde Duitse herder echter een geweldig familiehuisdier, en hij kan goed overweg met kinderen. Het duidelijke verschil tussen de Duitse herder en de Zwitserse herder zit in hun kleur, aangezien de Zwitserse herder alleen een witte vacht heeft, terwijl de GSD in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Deze coole video belicht enkele van de belangrijkste verschillen tussen de Duitse herder met witte vacht en de Zwitserse herder.

De komende tijd zullen deze prachtige honden niet anders worden beschouwd dan Duitse herders van welke kleur dan ook, en dat is precies hoe het zou moeten zijn. Hoewel het ras last kan hebben van heup- en elleboogdysplasie, is het essentieel om te weten dat niet alle Duitse herders slechte heupen hebben. Zwitserse herders lijken bijna identiek aan de witte Duitse herder, met het typische herdergezicht en de puntige oren. We hebben gezien hoe mensen Duitse albinoherders verwarren met witte Duitse herders, en hoe deze negatieve associatie ertoe heeft geleid dat ze worden gemeden.

De standaard Duitse herder heeft een levensverwachting van 7 tot 10 jaar als je de cijfers van de AKC accepteert. Opvallend is dat de American Kennel Club en de UK Kennel Club de Duitse herder classificeren als een hond van een groot ras in plaats van als een middelgrote hond.