Wat is het verschil tussen een witte herder en een Zwitserse herder?

Zwitserse herders lijken bijna identiek aan de witte Duitse herder, met het typische herdergezicht en de puntige oren. Ze hebben echter een minder ernstige heuphoek en een meer rechtopstaande houding. Duitse herders hebben verschillende kleuren met een pluizig haar, terwijl Zwitserse herders voornamelijk wit zijn met een dichte rechte haarlaag. Over uiterlijk gesproken, kleur is het belangrijkste verschil.

Zwitserse herders zijn altijd wit met dicht haar, terwijl de Duitse herder een pluizige vacht heeft. Dit betekent ook dat Zwitserse herders meer geneigd zijn om rond te dwalen en weg te dwalen tijdens wandelingen dan Duitse herders. Als je een Zwitserse herder wilt hebben, of er al een wilt hebben, vergeet dan niet om hier rekening mee te houden en jezelf te informeren over de symptomen waar je op moet letten. Het is schadelijk voor de toekomstige gezondheid van het ras om de witte Zwitserse herder van de UKC te scheiden van de FCI White Swiss Shepherd. Hoewel zowel Duitse herders als Zwitserse herders zeer intelligent en gemakkelijk te trainen zijn, zijn Duitse herders beter als waakhonden en voor militair gebruik, terwijl Zwitserse herders geweldig zijn als service- of therapiehonden omdat ze een rustiger houding hebben.

Om deze reden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er ten minste 3 generaties vrij zijn van niet-witte Duitse herdershonden. Voordat de genetica werd begrepen, werd aangenomen dat de witte kleur verband hield met gezondheidsproblemen. Behalve dat de Zwitserse herder blank is, zijn beide rassen grote honden, met een gemiddeld gewicht van 77 pond voor mannen en 66 pond voor vrouwen. De reden waarom Swiss Shepherd een dikke, dichte vacht heeft, is dat ze vatbaarder zijn om in een koud klimaat te leven en mogelijk niet zo goed omgaan met hitte als GSD.

Het kan verwarrend zijn om onderscheid te maken tussen deze twee rassen, aangezien de Zwitserse herder, de Duitse herder en de witte herder verschillende rassen zijn en volgens verschillende rasstandaarden worden erkend. Als u een lieve hond wilt die uw ideale metgezel kan zijn, iemand die het beste is als uw boerderijhond, dan is een Zwitserse herder een betere keuze. Wat fysieke kenmerken betreft, is het grootste verschil tussen Berger Blanc Suisse en White German Shepherd de heupangulatie. De verschillen tussen de twee rassen zijn niet zo opvallend, aangezien ze allebei tot de herdersachtergrond behoren.

Als je je afvraagt of je een Zwitserse herder of een Duitse herder moet kopen, komt het uiteindelijk neer op wat je in een hond wilt. Nu moet ik een disclaimer toevoegen aan deze verklaring, omdat het mogelijk is om AKC German Shepherd Dogs - wit gekleurd - in de stamboeken van de UKC White Shepherd te krijgen via een maas in de wet die door AWSA is gepresenteerd. Omdat Duitse herders bekend staan als werkhonden voor alle doeleinden, zijn ze groot, gespierd en sterk gebouwd.