Wat maakt een witte Duitse herder wit?

Net als de zwarte Duitse herder is de witte Duitse herder het product van een recessief gen voor vachtkleur. In tegenstelling tot de zwarte Duitse herder, wiens ware kleur effen zwart is, werkt het recessieve witte gen echter als een masker, waardoor de ware kleur en het patroon van de hond worden geblokkeerd en er wit uitziet. De witte Duitse herder is genetisch niet anders dan een gewone Duitse herder, hoewel hij wel een donzige witte vacht heeft. Dit komt omdat de witte Duitse herder het recessieve gen met witte vacht draagt, wat precies hetzelfde is als sommige mensen die het recessieve blondharige gen dragen.

Witte Duitse herders zijn raszuiver en identiek aan Duitse herders, met uitzondering van hun geheel witte vachten. Het wordt vaak verkeerd begrepen als een apart ras of albino, en geen van beide is waar. Ze zijn de directe afstammelingen van de kleurbedekte variëteit, en een recessief gen veroorzaakt hun witte kleur. Zijn witte Duitse herders raszuivere Duitse herders? Ja, witte Duitse herders zijn raszuivere Duitse herders.

De witte Duitse herder draagt een recessief „maskeringsgen”. Dit gen maskeert of verbergt het echte kleurpatroon van de hond. Een witte Duitse herder kan elke kleur en elk patroon hebben dat in het ras voorkomt, waaronder zwart, zwart en bruin, zwart en rood, zwart en zilver, zwart en crème, blauw, lever, sabel, opgezadeld en tweekleurig. Het witte gen maskeert of verbergt alleen de vachtkleur, het veroorzaakt geen gezondheidsproblemen en tast de genetische samenstelling van een hond niet aan, tenzij er al gezondheidsproblemen in de rij zitten - dan beschermt het een hond niet tegen slechte genetica.

Witte Duitse herders worden vaak verward met de prachtige Zwitserse herder of men denkt dat ze vermengd zijn met een ander wit ras om hun witte vacht te creëren, wat niet waar is. Deze aandoening kan worden behandeld door middel van veranderingen in het dieet, medicatie en lichaamsbeweging. Training van de witte Duitse herder De witte Duitse herder is gemakkelijk te trainen vanwege de intelligentie en het enthousiasme van de hond om zijn eigenaar tevreden te stellen. Net als gewone Duitse herders zijn de witte honden geweldige huisdieren en hebben ze uitstekende waakhondeninstincten, omdat de honden vreemdelingen wantrouwen en agressief zijn wanneer dat nodig is.

Als u overweegt uw witte GSD-puppy groot te brengen om buiten te leven, zijn hier enkele tips en trucs om dit aan te pakken. Amerikaanse en Canadese aanhangers van hun witte herders richtten hun eigen register op, de American White Shepherd Association (AWSA) en de White Shepherd Club of Canada (WSCC). Lengte en gewicht Witte Duitse herders worden beschouwd als grote honden, met een schofthoogte van 22 tot 26 centimeter en een gewicht van 50 tot 90 pond. Veelvoorkomende gezondheidsproblemen Witte herders zijn doorgaans gezonde honden, maar zoals elk hondenras zijn honden met witte vacht vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen.

Dit gen lijkt deel uit te maken van de oorspronkelijke genstructuur van het GSD-ras en wordt verondersteld de echte kleur van de hond te maskeren, waardoor deze er wit uitziet. Hoewel ze minder bekend zijn dan hun conventionele neven en nichten, bieden ze veel voordelen voor gezinnen die op zoek zijn naar een ras dat goed past in een gemiddeld huishouden. Dit weerhoudt echter niet dat de witte Duitse herdershond wordt gefokt en ze worden door de United Kennel Club als een apart ras erkend. Net als andere Duitse herders kunnen sommige witte Duitse herders problemen krijgen met heup- en schouderdysplasie.

VachtDe witte Duitse herder heeft een donzige witte vacht veroorzaakt door een recessief wit gen, wat betekent dat dit ras geen albinohond is. Herdershonden met witte vacht hebben van land tot land een aantal transformaties ondergaan, waardoor ze een echte internationale oorsprong hebben gekregen. In de jaren vijftig onderscheidden witte Duitse herders zich tijdens gehoorzaamheidsproeven, waardoor de belangstelling voor deze dieren groter werd. De wetenschap heeft ook bewezen dat de witte Duitse herder niet verantwoordelijk was voor andere gezondheidsproblemen of voor het verbleken van gekleurde honden.

Hondenliefhebbers bewonderden niet alleen de schoonheid van de Duitse herder, maar waren vooral dol op hun temperament, vooral hun loyaliteit, gemakkelijke trainbaarheid, moed en werkvermogen. Deze specifieke bloedlijn is ook nieuwer dan andere, dus als je hebt besloten om een raszuivere witte hond te hebben, moet je veel leren over zijn kenmerken en eigenaardigheden. .