Welke kleur van de Duitse herder is het slimst?

Sable German Shepherds staan bekend als een van de slimste familiehonden ooit. Niet alleen door hun Sable-vachtkleur vallen ze op, maar ze zien er ook schattig en charmant uit. Zwart en bruin is de meest voorkomende kleur bij Duitse herders. De klassieke zwart-bruine Duitse herder komt vaak voor in werklijnen.

De meest voorkomende vachtkleur van Duitse herders is absoluut zwart en bruin. De sabelherdershonden van de Duitse herder hebben een zilveren, grijze of bruine vacht met zwarte punten. Ze zijn slim, loyaal en energiek. Deze natuurlijke waakhond heeft een beschermende streep waardoor hij een uitstekende waakhond is.

Er zijn echter gemengde meningen over de geschiktheid van de Duitse herder als gezinshond. Vandaag bekijken we of een Duitse sabelherder geschikt is voor uw kinderen of levensstijl. En laat je zien hoe je een sabelhond van een Duitse herder opvoedt tot een vriendelijk familielid en metgezel. De kleur is populair genoeg omdat miljoenen nieuwe hondenbezitters elk jaar een Goldie adopteren, dus waarom zou je dit niet uitbreiden naar de Duitse herder? Net als de zwartbruine GSD heeft een zwarte en zilveren Duitse herder meestal een zilveren zagel op de rug, hoewel het patroon en de tint van hond tot hond verschillen.

Grijze Duitse herders zijn niet zo zeldzaam als bijvoorbeeld de Isabella of blauwe, maar ze zijn nog steeds ongebruikelijk, dus je zult het geluk hebben om er een te vinden die beschikbaar is voor adoptie. Het verharingsseizoen kan een ramp zijn voor sommige hondenbezitters, vooral voor hondenbezitters met langharige Duitse herders. De United Kennel Club is een van de weinige die de witte Duitse herder herkent en wijst erop dat de „Duitse herdershond” in vele kleuren en wit verkrijgbaar is. Blijkbaar is die zeer kleine hoeveelheid standaard Duitse herders-DNA in een verder witte herdershond voldoende om hem een grote hoeveelheid donkere kleur te geven.

Als u op zoek bent naar een Duitse herder om mee te nemen, dan is witte kleuring geen probleem. Puppy's hebben van beide ouders slechts één dominant gen nodig om een specifieke kleur te produceren, „maar om een recessief kleurgen tot expressie te brengen, moet de Duitse herderspup twee exemplaren van dat kleurgen erven — één van elke ouderhond. Mijn Sable German Shepherd Dog is erg slim (had toen hij nog maar een jaar oud was meerdere trickdog-titels behaald) en loyaal, maar zeer gedreven. Hoewel de witte kleur de hond diskwalificeert volgens de rasstandaard voor Duitse herders van de AKC, hebben we hem toch opgenomen omdat, nou ja, kijk eens naar deze hond.

De zeldzaamste kleur van de Duitse herder is de isabella vanwege de recessieve combinatie van lever en blauw. De Australian Shepherd (ook wel bekend als de Australische hond) werd voor het eerst gezien in de 19e eeuw in Zuidwest-Amerika. Als een Duitse herder echter door zijn zwarte vacht enig kleurteken (hoe klein ook) vertoont, dan wordt hij in feite als tweekleurig geclassificeerd. De panda heeft nog steeds de gebruikelijke zwart-bruine kleur, maar hun genetische mutatie veroorzaakt witte vlekken.

Leverkleurige Duitse herders kunnen variëren van lichter bruin tot donkerdere en warmere kleuren, soms zelfs grenzend aan rood. Het effen grijs is ook geen uitgewassen blauwe of romige soort, het zijn letterlijk effen grijze herders die je in sommige gevallen zult zien.