Zijn Kaukasische herders aanhankelijk?

De Kaukasische herdershond is loyaal, sterk en moedig en is een fervent familiebeschermer. Ze werden gefokt om kuddes te verzorgen en het huis te verdedigen tegen wilde roofdieren in het ruige Kaukasusgebergte. Ze zijn ook bekend als Kaukasische berenhonden, Russische berenhonden, Baskhan (Karachay) Pariy, Kaukasische Ovcharka-honden of gewoon CO, en er zijn veel varianten en soorten. Maar als het op hun roetel aankomt (jij en je familie), zijn ze heel aardig en zachtaardig en houden ze van de genegenheid van hun kleine stam.

Ze kunnen echter temperamentvol worden als er onbekende mensen in uw huishouden zijn, omdat ze worden gefokt als zeer beschermende dieren. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Kaukasische herders is obesitas. Zorg ervoor dat u uw hond hondenvoer van hoge kwaliteit geeft en voorkom dat u hem teveel snoepjes geeft, vooral voeding voor mensen. Geef uw hond ook regelmatig beweging om overgewicht te helpen voorkomen.

Herders kweekten de kwaliteiten die ze nodig hadden voor hun honden, en omdat het Kaukasusgebergte zo uitgestrekt is, ontstonden er veel verschillende varianten van het ras, hoewel de Kaukasische herdershonden die zich in Georgië ontwikkelden de rasstandaard zijn geworden die tegenwoordig door de meeste kennelclubs wordt erkend. Kaukasische herders doen het het beste in een koeler klimaat vanwege hun dikke vacht en houden ervan om een omheind buitengebied te hebben om in rond te rennen. Maar bij mensen die ze kennen, is de Kaukasische herder heel lief en loyaal en zal hij een levenslange beschermer en beschermer zijn. Hoewel Kaukasische herdershonden intelligent zijn, kunnen ze ook behoorlijk koppig zijn, wat het trainen moeilijk kan maken.

Kaukasische herdershonden kunnen liefhebbende huisdieren zijn die zeer loyaal zijn, zelfs tegenover kinderen, maar het is erg belangrijk om vroeg met hun socialisatietraining te beginnen. Zoals bij alle honden is socialisatie en training vanaf jonge leeftijd essentieel, maar volgens Albrecht geldt dit vooral voor Kaukasische herderspups. Kaukasische herders zijn gevoelig voor enkele oogaandoeningen, zoals staar, dus praat met uw fokker over eventuele oogproblemen waar uw Kaukasische herder vatbaar voor zou kunnen zijn. De Kaukasische herder is een oud ras, zo oud dat er voor het eerst wordt vermeld dat het in de 1e eeuw voor Christus door Armeense legers werd gebruikt.

Kaukasische herdershonden moeten een dieet krijgen dat is samengesteld voor een gigantisch ras met een vrij laag energieniveau. De langharige Kaukasische herder moet dagelijks worden geborsteld en volgens Albrecht kunnen ze matten achter hun oren en achter hun oren krijgen waar je op moet letten. Als er iets mis lijkt bij een fokker die je bezoekt, of als de Kaukasische herderspup te mooi lijkt om waar te zijn, dan is er waarschijnlijk iets aan de hand. Kaukasische herdershonden kunnen uitstekende gezinsgenoten zijn en moeten zoveel mogelijk binnen met hun mensen zijn.

Gelukkig zijn er veel bronnen beschikbaar om u te helpen een reddings- of fokker te vinden die gezonde, ethisch verantwoorde Kaukasische herderspups aanbiedt. Dit ras is geen goede keuze voor beginnende eigenaren, en hoewel het vrij energiezuinige honden zijn, maakt de enorme omvang van de Kaukasische herdershonden ze slecht geschikt voor wonen in appartementen en huizen met kleine kinderen.