Zijn witte Duitse herders rustiger?

Ze hebben een evenwichtige, vrolijke, rustige en soms serieuze persoonlijkheid. Ze tonen ook vertrouwen, moed, trouw en gehoorzaamheid. Witte GSD's stralen, net als alle andere kleuren, zelfvertrouwen uit en zijn geweldige bewaak- en herdershonden en een uitstekend familiehuisdier. Het temperament van de Witte Duitse herder is loyaal, intelligent, beschermend en nobel.

White German Shepherds zijn echter niet voor iedereen weggelegd. Ze doen het het beste met ervaren handlers en ze kunnen te uitdagend zijn voor beginners. Ze kunnen een geweldig familiehuisdier zijn, vooral goed voor kinderen. De witte Duitse herders staan ook bekend als zeer aanhankelijk en beschermend voor hun families.

Witte Duitse herders zijn extreem actieve en slimme honden. Hun extreme intelligentie is een van de redenen waarom ze vaak worden gebruikt voor politiewerk. Witte honden worden niet gebruikt door politie of militairen en worden daarom al generaties lang selectief gefokt voor gezelschap. Soms tast een recessief wit gen de vacht aan, waardoor de cellen geen enkele kleur hoeven te produceren.

Al het bewijs ondersteunt deze tweede opvatting, aangezien veel fokkers van de witte Duitse herder opzettelijk honden hebben gefokt met een milder en zoeter temperament. De kortharige variant komt vaker voor dan mensen met lang haar, hoewel beide dezelfde dubbele vacht hebben (hoewel er een enkellaagse versie is — zie hieronder) met een witte ondervacht. Aangezien de witte Duitse herder geen genetisch verschil heeft in vergelijking met een gewone Duitse herder, veroorzaakt de witte vacht geen extra gezondheidsproblemen. Mensen waren bang dat het Duitse herdershondenras er uiteindelijk heel anders zou uitzien.

Lees verder om erachter te komen of het temperament van de Witte Duitse herder goed bij uw levensstijl past. Sommige doorgewinterde liefhebbers van de Duitse herder weigeren te accepteren dat de witte versie acceptabel is omdat ze denken dat deze defect is. White Shepherds kunnen niet aan veel hondenshows deelnemen en ze worden minder vaak gezien als werk- en politiehonden. De witte Duitse herder heeft een roze of zwarte huid, gouden of bruine ogen, een donkere neus en een witte of crèmekleurige vacht — dat zijn niet de kenmerken van een albino.

Ze zijn op geen enkele manier gebrekkig of gebrekkig; het zijn gewoon Duitse herders die toevallig blank zijn. Veel standaard Duitse herderskwekers mijden daarom de restrictieve en schadelijke AKC-rasstandaarden ten gunste van de Europese en Duitse versies. Hoewel de White German Shepherd door de American Kennel Club technisch gezien niet als een officiële variant wordt erkend, zijn er veel mensen die dol zijn op de persoonlijkheid van de White German Shepherd. Tot slot, als je verliefd bent geworden op een van deze fantastische witte honden, kun je je steentje bijdragen aan het behoud van het ras voor de toekomst door er zelf een te kopen.

Als u dit gedrag ziet, betekent dit waarschijnlijk dat uw witte Duitse herder niet dagelijks voldoende beweegt. Geen van deze beweringen is waar, maar fokkers begonnen destijds selectief te fokken om witte puppy's te vermijden.