Zijn witte Zwitserse herders goed voor nieuwe eigenaren?

Goed nieuws voor jou als je van plan bent om een witte Zwitserse herder als je eerste hond te krijgen. witte Zwitserse herders zijn vriendelijk en gemakkelijk te onderwijzen, dus je kunt ze bijna overal mee naartoe nemen. Het feit dat we terughoudend zijn tegenover nieuwe mensen is daar een kenmerk van, maar dit wordt overwonnen door een goede vroege socialisatie. De witte Zwitserse herdershond is ongelooflijk intelligent en heeft een hoog leervermogen.

Het leren komt echter alleen voort uit loyaliteit, dus de eigenaar van de hond moet blijk geven van leiderschap en controle over de hond. Hoewel ze zelden dominante persoonlijkheden hebben, hebben White Shepherds nog steeds een zelfverzekerde, consistente eigenaar nodig die regels opstelt en handhaaft. Deze honden hebben veel gewilde persoonlijkheidskenmerken en fysieke kenmerken gemeen met hun mede-Duitse herder, waardoor deze honden in Europa erg in trek zijn, ondanks hun kleurverschil. Het lichaam van de witte Zwitserse herdershond is langer dan groot, met de achterpoten iets langer dan die aan de voorkant.

Een nakomeling van de Amerikaanse witte herder „Lobo”, geboren in maart 1966, werd in de jaren 70 in Zwitserland geïmporteerd. De zeldzaamheidsmythe van de Witte Zwitserse herders kan in verband worden gebracht met het feit dat de witte Duitse herder zeldzaam is. Sommige bronnen op het web geven bijvoorbeeld aan dat witte Zwitserse herders zeldzaam zijn, terwijl andere zeggen dat ze prijzig en moeilijk te vinden zijn. Witte Zwitserse herders zijn gevoelig voor ernstige gezondheidsproblemen en eisen voedsel van hoge kwaliteit dat aan al hun voedingsbehoeften voldoet.

Hoewel Duitse herders vaak ten onrechte worden gestereotypeerd als agressieve honden, hebben de Witte GSD over het algemeen mildere persoonlijkheden. De Zwitserse herder, ook wel de witte Zwitserse herdershond of Berger Blanc Suisse genoemd, is oorspronkelijk een soort van de Duitse herdershond. Om deze reden is het belangrijk om uw witte GSD mentaal en fysiek gestimuleerd te houden om kauwen zo goed mogelijk te voorkomen. De Thüringer afstamming bestond al vóór de Duitse herdershond en werd gebruikt in het kruisingsproces dat de GSD creëerde.

Dit is vooral belangrijk voor deze witte herders, omdat ze anders van nature gewend zijn aan de aanwezigheid van een vreemde. De Zwitserse herder is een middelgrote hond die goed gespierd is en een krachtige, elegante en uitgebalanceerde lichaamsomtrek heeft. Tegenwoordig worden witte Duitse herders niet erkend, en ook de Witte Zwitserse herdershond wordt in de AKC niet als eigen ras erkend. In werkelijkheid bestaat de gedachte dat witte Zwitserse herders slechts de witte Duitse herders zijn die op een bepaald moment in de geschiedenis als een fout werden beschouwd, nog steeds rond.

Vergeet niet dat als je op zoek bent naar een witte Duitse herder, je eerst contact moet opnemen met je plaatselijke reddingsorganisatie om te zien of er een lid van het ras een eeuwig tehuis nodig heeft.