Zijn witte Zwitserse herders hypoallergeen?

De witte herder is niet hypoallergeen en is een zware seizoenshouder. Verwacht het hele jaar door haren die door de lucht zweven of zich verzamelen op uw vloeren of meubels. Om de hoeveelheid haarverlies tot een minimum te beperken, moet hij wekelijks worden geborsteld met een gladde borstel, metalen kam en ontscheider. De witte Zwitserse herdershond staat bekend om zijn goede houding tegenover kinderen.

Ze zijn erg aardig en beschermend tegenover kinderen, hoewel hun grootte hen in gevaar kan brengen. Huidallergieën en voedselintoleranties zijn veel voorkomende klachten, waarbij veel White Swiss bijzonder gevoelig zijn voor veranderingen in het voedingspatroon. Symptomen zoals roodheid en jeuk van de huid, braken en diarree worden gezien, en naast het behandelen van de symptomen is het belangrijk om de verantwoordelijke allergenen waar mogelijk te identificeren en te elimineren. De witte Zwitserse herder wordt vaak verward met de witte Duitse herder.

Hoewel de twee een vergelijkbare oorsprong hebben en zelfs als neven en nichten in het hondenrijk kunnen worden beschouwd, zijn ze niet hetzelfde. Het begon in Duitsland, in een tijd waarin enthousiaste fokkers die dol waren op Duitse herders met witte vacht, de kleur in nesten begonnen te kweken. Het proces was redelijk goed gedocumenteerd en deze witte herders bouwden al snel een trouwe fanbase op. In 1956 kondigde de Duitse herdersclub echter aan dat witte Duitse herders als inferieur moesten worden beschouwd aan andere gekleurde Duitse herders.

Dit leidde ertoe dat witte Duitse herders werden gediskwalificeerd voor de show, en veel clubs lieten deze kleur al snel vallen als onderdeel van hun rasstandaard. Toch hadden witte Duitse herders al naam gemaakt, en stilletjes gingen degenen die dol op ze waren hun zoektocht voort om ze te fokken. Uiteindelijk werden deze prachtige witte herders geïmporteerd naar Zwitserland, waar in 1967 een fokker en liefhebber van witte Duitse herders genaamd Agatha Burch het op zich nam om door te gaan met het kweken van deze kleur. Generaties lang werkte ze uitsluitend aan het fokken van geselecteerde Duitse herders met het witgecoate gen.

Uiteindelijk werd dit fokprogramma omgedoopt tot de Swiss White German Shepherd Dog Society, dat later werd opgericht als de Federation Cynologique Internationale (FCI). Tegenwoordig staat de witte Zwitserse herder, of kortweg Zwitserse herder, bekend als een speelse, werkgerichte en zachtaardige metgezel voor ervaren hondenbezitters. Net als hun neven en nichten van de Duitse herder staan Zwitserse herders bekend om hun ongelooflijke intelligentie, felle loyaliteit en sterke arbeidsethos. Ze zijn geweldige herdershonden als ze op boerderijen of ranches worden grootgebracht, maar kunnen ook ideale gezelschapshonden zijn voor de juiste familie.

Beginnende hondenbezitters kunnen echter overweldigd worden door het niveau van intelligentie en energie van deze hond. Dit is een ras dat consistente zorg, lichaamsbeweging, mentale stimulatie en training vereist. Er moet ook worden opgemerkt dat de Zwitserse herder afstandelijk en op zijn hoede kan zijn voor vreemden, vooral als hij niet goed is opgevoed. Om zijn familie en huis te beschermen, is het ongelooflijk belangrijk om ervoor te zorgen dat de Zwitserse herder al op jonge leeftijd wordt getraind en gesocialiseerd om mogelijke territoriale of agressieve neigingen met buitenstaanders te voorkomen.

Als het gaat om de witte Zwitserse herder, moeten potentiële eigenaren zich voorbereiden op een zeer intelligent, actief, speels en werkgericht ras. Hoewel veel mensen denken dat slimme honden gemakkelijker te trainen en groot te brengen zijn, is de waarheid eigenlijk een beetje ingewikkelder. Zeer slimme werkhonden zoals de Zwitserse herder kunnen vatbaarder zijn voor angst, stress, verveling en destructief gedrag als niet aan hun behoeften op het gebied van lichaamsbeweging en mentale stimulatie wordt voldaan. Zoals alle honden heeft de witte Zwitserse herder vanaf jonge leeftijd een goede socialisatie nodig.

Door ervoor te zorgen dat uw hond op de juiste manier wordt gesocialiseerd, kunt u voorkomen dat problematisch gedrag opduikt naarmate uw hond ouder wordt, vooral als het gaat om angst, ongerustheid en stress. Om uw Zwitserse herder goed te socialiseren, is het belangrijk om hem op jonge leeftijd kennis te laten maken met zoveel mogelijk nieuwe plaatsen, mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen. Probeer ervoor te zorgen dat deze eerste ervaringen positief zijn voor uw hond en voorkom dat u uw witte Zwitserse herder dwingt iets te proberen dat hij duidelijk niet durft te proberen. Oudere honden die tijdens de puppytijd niet goed gesocialiseerd zijn, hebben echter meer tijd nodig om te acclimatiseren en kunnen vatbaarder zijn voor gedragsproblemen, dus houd hier rekening mee.

Consistente en repetitieve training zal helpen om uw hond een gevoel van routine bij te brengen, en uw hond zal er gelukkiger mee zijn. Houd er bij het trainen van een witte Zwitserse herder rekening mee dat dit een zeer intelligente hond is die een onafhankelijke denker kan zijn. Hoewel hij meestal trainbaar is, kan een hond die nog geen sterke band met zijn baasje heeft opgebouwd, eerder geneigd zijn om afgeleid of verveeld te raken. Positieve versterkingstechnieken helpen niet alleen om de band tussen jou en je Zwitserse herder te versterken, maar zorgen er ook voor dat je Zwitserse herder de informatie bewaart die je hem leert.

Lichaamsbeweging is belangrijk voor elke hond, ongeacht ras of grootte. Sommige honden hebben echter meer routinematige oefeningen nodig dan andere, en de witte Zwitserse herder is zo'n ras. witte Zwitserse herders hebben dagelijkse lichaamsbeweging nodig om gelukkig en gezond te blijven. Daarom zijn ze een geweldige aanvulling op huizen met actieve buiteneigenaren en zullen ze geweldige metgezellen zijn voor joggers, wandelaars, fietsers en zwemmers.

Wanneer u uw witte Zwitserse herder traint, moet u ervoor zorgen dat u in de juiste uitrusting investeert. Hoewel deze honden groot zijn, mogen ze niet op stikkettingen of tandhalsbanden worden uitgelaten. Kies in plaats daarvan voor hondenharnassen zonder trekkracht die veilig en comfortabel zijn, omdat deze veel effectiever zijn. Een van onze favoriete hondenharnassen zonder trekkracht voor grote, atletische rassen zoals de witte Zwitserse herder is het 2 Hounds Freedom Harness hierboven.

Dit harnas glijdt over het hoofd van uw hond en wordt onder de buik vastgeklemd, waardoor het nauwsluitend en natuurlijker past dan halsbanden of vesten alleen. Als je wilt joggen met je witte Zwitserse herder, kun je ervoor kiezen om ook de joggingriem aan te schaffen, die zorgt voor wat extra steun om schokken te verminderen. Mentale stimulatie is net zo belangrijk als lichaamsbeweging als het gaat om een slimme hond zoals de Zwitserse herder. Een Zwitserse herder die mentaal niet bezig is, kan snel depressief, angstig, verveeld en destructief worden.

Houd hem uitgedaagd door hem nieuwe aanwijzingen en trucs te leren en geef hem klusjes in huis om hem een gevoel van doelgerichtheid te geven. Als je je Zwitserse herder leert om de post binnen te brengen, boodschappen mee te nemen of de was te sorteren, zal hij niet alleen blij zijn, maar ook het aantal klusjes in huis verminderen. Wie had dat gedacht? De Witte Zwitserse herder zal ook graag deelnemen aan zelfgemaakte hindernisbanen die je in je achtertuin hebt samengesteld met behulp van apparaten of meubels. Als je weg bent, zal de Zwitserse herder het goed doen om te spelen met interactief speelgoed zoals KONGS en puzzelspeelgoed dat hem bezig houdt tot je thuiskomt.

Een van de bekendste trekpleisters van de Zwitserse herder is die prachtige witte jas. We zullen eerlijk zijn — hoewel deze jas mooi is, vergt hij ook wat onderhoud. Honden met een witte vacht kunnen vatbaarder zijn voor grasvlekken en traanvlekken. Hun jassen zijn ook vatbaarder voor het vertonen van vuil en puinophoping.

Gelukkig zou je met de juiste verzorging en producten die witte vacht sprankelend en weelderig moeten kunnen houden. Deze hondenshampoo is speciaal gemaakt voor honden met witte vachten. Het ontgeurt en reinigt niet alleen je Zwitserse herder tijdens het baden, maar het fleurt ook zijn vacht op zodat deze er dik en gezond blijft uitzien. In plaats daarvan raden we aan te investeren in poetsdoekjes voor witte honden om eventuele vlekken, vuil of puin weg te vegen dat tussen het baden op de vacht van uw hond kan verschijnen.

Zoals alle honden kan de Zwitserse herder vatbaar zijn voor gebitsproblemen als zijn tanden niet goed worden verzorgd. Om de kans op tandziekten te verkleinen, kunt u proberen de tanden van uw Zwitserse herder minstens één keer per dag te poetsen met een hondvriendelijke tandenborstel en tandpasta. Hoewel de Zwitserse herder een aantal prachtige eigenschappen en eigenschappen heeft, is zijn gezondheid een van zijn nadelen. Helaas is dit een ras dat bekend staat om zijn zeer kleine genenpool aan verschillende ernstige genetische gezondheidsproblemen.

Een potentiële eigenaar moet zich hiervan bewust zijn voordat hij kiest voor een Zwitserse herder, aangezien deze gezondheidsproblemen niet alleen emotioneel verwoestend kunnen zijn, maar ook financieel uitputtend. Wat u moet weten over opzwellen bij uw Zwitserse herdershond Maagverwijding - Volvulus, ook bekend als GDV of Bloat, is een ernstige en levensbedreigende complicatie die veel voorkomt bij veel grote honden met een diepe borst, zoals de witte Zwitserse herder. Bloat is een medisch noodgeval dat onmiddellijke zorg van een dierenarts vereist. Het is belangrijk om de symptomen van Bloat bij uw Zwitserse herder te kennen, zodat u, als u ze opmerkt, uw hond zo snel mogelijk de hulp kunt geven die hij nodig heeft.

U kunt de kans op Bloat verkleinen door ervoor te zorgen dat uw Zwitserse herder niet direct na het spelen of sporten eet en door te investeren in een slowfeeder. Een van onze favoriete slowfeeders is een feeder van Outward Hound. Deze voerbak is verkrijgbaar in verschillende maten en patronen en verkleint, zoals hierboven vermeld, niet alleen de kans op Bloat, maar kan ook gezonde eetgewoonten stimuleren. Door de routinematige verzorging te volgen, kunt u na verloop van tijd ook praktisch naar uw hond kijken en kunt u eventuele fysieke veranderingen beter bijhouden die u anders misschien niet had opgemerkt.

De schoonheid van een witte Zwitserse herder kan heel aantrekkelijk zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat je investeert in een hond, niet in een vachtkleur. Als u wilt beslissen of de Zwitserse herder echt iets voor u is, kunt u het beste rekening houden met zijn persoonlijkheid en behoeften en deze behoeften vervolgens vergelijken met uw levensstijl. Ten slotte moet u er rekening mee houden dat de Zwitserse herder een mensgerichte hond is. Hij kan afstandelijk zijn tegenover vreemden als hij niet goed gesocialiseerd is, maar als hij goed wordt opgevoed, is dit een vriendelijke, aanhankelijke gezelschapshond die het goed doet met kinderen en andere huisdieren.

Deze prachtige hond, ook bekend als de Berger Blanc Suisse, stamt af van witte Duitse herders. Oorspronkelijk gefokt in Amerika, werden deze honden geëxporteerd naar Zwitserland, waar het ras verder werd ontwikkeld. De White Swiss is intelligent en uitstekend in hoeden, en is een goede keuze als je een slimme hond met veel energie wilt. De witte Zwitserse herdershond, ook bekend als de Berger Blanc Suisse, kan worden beschouwd als een witte Duitse herdershond, aangezien Duitse herdershonden werden gebruikt als het basisras voor dit jonge ras.

De White Swiss heeft een goed geproportioneerde, wigvormige kop. De snuit van dit ras is van gemiddelde lengte en komt in een smaakvolle hoek tegen de scheder aan, wat resulteert in een zachte maar duidelijk zichtbare stop. De kenmerkende schaarbeet van de White Swiss is gehuld in nauw aansluitende, donkere lippen. Een paar schuine, amandelvormige, bruine ogen geven de indruk van intelligentie en aandacht.

Een paar driehoekige rechtopstaande oren bekronen de scheder van dit ras. De witte Zwitserse herdershond is er in middelgrote en langharige varianten. Beide vachten hebben een dichte dubbele vacht die dient om de hond te isoleren van de harde elementen van buitenaf. Bij de langharige variant is het haar aan de hals en de dijen bijzonder lang om manen en broeken te vormen.

Langharige witte Zwitserse herdershonden hebben ook een borsteligere staart. De witte Zwitserse herder is erg trouw en gehecht aan zijn familie, maar kan nogal terughoudend zijn tegenover vreemden. Het is daarom verstandig om White Swiss puppies zo vroeg mogelijk te socialiseren, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot evenwichtige, zelfverzekerde individuen die genieten van menselijke interacties. Het is belangrijk voor dit ras om een kalme, zelfverzekerde eigenaar te hebben die niet aarzelt om regels en grenzen vast te stellen en deze consequent te handhaven.

Deze intelligente honden zullen het gezag van eigenaren met een zwakke wil op de proef stellen, wat leidt tot ongewenste gedragsproblemen die een anderszins bevredigende relatie met hun honden zullen saboteren. De witte Zwitserse herder vindt het niet erg om in een appartement te wonen als hij voldoende wordt beoefend. Een huis met toegang tot een grote tuin zou een ideaal huis zijn voor deze honden. Een eenvoudige, lange, stevige wandeling is meestal niet genoeg voor deze honden om tot rust te komen, en ze hebben vaak een training met een hogere intensiteit nodig, zoals frisbee of een lange jog.

Vul het onderstaande formulier in en we laten je weten wanneer er een nieuw White Swiss Shepherd nestje binnenkomt. De Witte Zwitserse herder zal ook graag deelnemen aan zelfgemaakte hindernisbanen die je in je achtertuin hebt samengesteld met behulp van apparaten of meubels. Hoewel de witte Zwitser veel van de kenmerken heeft, zowel fysiek als gedragsmatig, van zijn bekendere relatie, namelijk dat hij loyaal, beschermend, intelligent en zeer werkgericht is, wordt de Witte Zwitser over het algemeen omschreven als een zachtere en minder gespannen hond, wat alleen maar kan bijdragen aan zijn aantrekkingskracht. Het gespierde, langwerpige lichaam van de Witte Zwitser wordt gekenmerkt door een rechte rug, diepe borst, gespierde rugkwarten en opgetrokken buikkenmerken die bijdragen aan de gestroomlijnde, atletische uitstraling van dit ras.

De witte vacht met dubbele dikte is overal extreem dicht en kan van gemiddelde lengte of lang zijn, waarbij een lichte golving als acceptabel wordt beschouwd. De witte Zwitserse herder zal ook genieten van vrije speeltijd in een veilig omheinde achtertuin of hondenpark voor honden van grote rassen. Hoewel het het gemakkelijkst is om te beginnen met het socialiseren van een Zwitserse herder tijdens de puppytijd, kun je op elke leeftijd aan het socialiseren van een hond werken. Deze grote herders hebben een kalme en oplettende houding tegenover vreemden, als ze goed gesocialiseerd waren.

Gebruik snoepjes en complimenten in plaats van straf of berisping om ervoor te zorgen dat u de aandacht van uw Zwitserse herders vasthoudt en vertrouwen opbouwt. Van te weinig getrainde of verveelde witte Zwitserse herders kan worden verwacht dat ze luidruchtig, destructief en hyperactief zijn, en eigenaren moeten voldoende beweging bieden, zowel voor hun eigen gezond verstand als voor dat van hun hond. .