Zijn zwarte Duitse herders slimmer?

De kleur van deze hond heeft geen invloed op zijn temperament. De zwarte Duitse herder is net zo loyaal, alert, actief en intelligent als de standaardvariant en is niet vatbaar voor agressie. Zwarte Duitse herdershonden hebben een grote lengte en een gemiddelde lichaamsbouw. Ze zijn er in variëteiten met een lange en korte vacht, maar hebben alle raskenmerken van elke andere Duitse herdershond.

Het zijn slimme, krachtige waakhonden, met een loyaal en beschermend karakter waardoor ze ook geweldige waakhonden zijn. Vandaag bekijken we de kenmerken van de zwarte Duitse herder en helpen we u te beslissen of dit misschien wel de perfecte nieuwe puppy voor uw gezin is. Hoewel zwarte Duitse herders geweldige waakhonden zijn, hebben ze ook aandacht en tijd nodig met hun metgezel of familie. Duitse herders zijn slim en staan bekend om hun hoge intelligentie.

Afkomstig van sociaal intuïtieve voorouders, behoort hun IQ tot de hoogste hondenrassen, waardoor ze beter kunnen communiceren, sneller kunnen leren en menselijke emoties kunnen begrijpen, zelfs als er geen woorden zijn. Vanwege de manier waarop genetica een rol speelt bij het ontstaan van de zeldzame, stevige zwarte herder, is de afstamming van deze honden er niet in geslaagd zich van de wolf af te takken zoals de GSD's met andere vachtpigmentaties. Er zijn veel minder massieve zwarte GSD's en deze worden ook gefokt dan GSD's met andere vachtpatronen; daarom is de afstamming tussen de lange lijnen van, laten we zeggen, zwartbruine opgezadelde herders van hun oorspronkelijke voorouder van de wolf aanzienlijk langer en verder en takken veel breder dan die van de massieve zwarte herder; zo ontstaat er een aanzienlijk grotere kloof in domesticatie tussen de hond van vandaag en het startpunt van de wolf. Helaas staan Duitse herders erom bekend dat ze een verhoogd risico lopen om nogal wat medische problemen te krijgen.

Alle Duitse herdershonden verliezen hun vacht het hele jaar door aanzienlijk en „blazen hun vacht” in het voor- en najaar. Duitse herders zijn zo slim omdat intelligentie nodig was voor hun oorspronkelijke doel als bewakings- en kudderras. Dit is de fase waarin u de score van elke test bij elkaar optelt en een geconsolideerd gemiddelde krijgt dat een schatting geeft van hoe intelligent uw Duitse herder is. Aangezien Duitse herders zo afhankelijk zijn van werkhonden, vind je misschien ook een oudere zwarte GSD die op zoek is naar een liefdevol huis om van zijn eervolle pensioen te genieten.

Nu er zoveel wordt gefokt onder honden met de meest voorkomende GSD-vachtpigmentaties, en er zich zoveel variaties in genetische patronen zullen voordoen, raken de genenpool, de voortplantingssnelheid en het aantal afstammingslijnen veel sneller en voortdurend groeiend van het DNA van de wolf verwijderd; een snelheid die de slechts 6,8% van de massieve zwarte herders over de hele wereld nooit zal kunnen evenaren, bijhouden, of anderszins dupliceren. Aangezien zo'n kleine 6,8% van de herderspopulatie in de wereld bestaat uit het stevige zwarte GSD, heeft de afstamming van deze dieren niet de hoeveelheid of de genetische waarschijnlijkheid (waarbij het eumelanine-gen zelf een dubbel recessief gen is) om voldoende te fokken en zich voort te planten om de lange afstammingslijn te creëren vanaf het beginpunt van de wolf, zoals te zien is in de meer gebruikelijke pigmentatiepatronen van herders. Maar hoe weten experts dat? Je kunt op de consensus vertrouwen, want er zijn verschillende tests ontwikkeld om de intelligentie van een hond aan te tonen, en de meeste hiervan overtreffen de Duitse herders. Wanneer een zwarte Duitse herder paart met een sabelhond die het recessieve gen draagt, stijgt het aandeel zwarte puppy's in het nest tot ongeveer de helft.

Om ervoor te zorgen dat uw zwarte Duitse herder de beste start in het leven krijgt, moet u een goede fokker vinden die kan bewijzen dat hun fokhonden op gezondheid zijn getest en niets met elkaar te maken hebben. Omdat deze zwarte honden intelligent zijn, is het van cruciaal belang om ze te socialiseren en te beginnen met trainen wanneer de zwarte puppy's van de Duitse herder jong zijn. Duitse herders zijn slimmer dan Siberische husky's, aangezien husky's op de 45e plaats staan voor intelligentie, terwijl de GSD op de derde plaats staat. Als u merkt dat uw zwarte Duitse herder symptomen vertoont zoals mank lopen, stijfheid of pijn in zijn heupen of achterbenen, neem dan onmiddellijk contact op met de dierenarts.

Honden met dezelfde achtergrond die stabiel of zwart zijn %26 Tan gedragen zich hetzelfde als de zwarte gsd met deze achtergronden. .