Zijn Zwitserse herders aanhankelijk?

Net als de GSD is de Zwitserse herder alert, beschermend en houdt hij ervan om uitgedaagd te worden door veel activiteit. Ze zijn ook allebei herdershonden in hart en nieren. Maar wat hen onderscheidt, is gedrag, uiterlijk en rasclassificatie. Kortom, witte Zwitserse herders staan bekend als toegewijde huisdieren.

Ze zijn de best mogelijke metgezel als je erover denkt om een hond aan je gezin toe te voegen. Ze kunnen ook goed overweg met kinderen en andere huisdieren. De meerderheid van de witte Zwitserse herderspopulatie geniet een goede gezondheid. Ziektes waar ze vatbaar voor kan zijn, zijn echter bijna altijd rasspecifiek.

Ze zijn niet gevaarlijk, maar ze zijn veel te bezitterig ten opzichte van de genegenheid van hun baasjes om vriendelijk te zijn. Voordat u een Zwitserse witte herder kiest, is het echter belangrijk om de bovengenoemde overwegingen in gedachten te houden. De socialisatie van deze pups is erg belangrijk omdat de witte herders vaak terughoudend en voorzichtig zijn tegenover vreemden. Ze kunnen zelfs erg verlegen zijn en agressief reageren als ze angst ervaren.

Ze hebben ook de neiging om soms agressief te zijn tegenover andere honden van hetzelfde geslacht. Als ze echter goed gesocialiseerd zijn, kunnen deze honden goed overweg met vreemden, honden en andere dieren. Bovendien kunnen ze, als ze goed gesocialiseerd zijn, meestal goed overweg met kinderen en zijn het zeer aanhankelijke honden, met name met hun familie. Wanneer mensen overwegen om een witte Zwitserse herder te kopen, is een van de vragen die mensen vaak stellen of ze een reu of een teefje moeten kopen.

U kunt de kans op Bloat verkleinen door ervoor te zorgen dat uw Zwitserse herder niet direct na het spelen of sporten eet en door te investeren in een slowfeeder. Vermijd de Zwitserse herder als u allergisch bent of uw hond niet minstens twee keer per week wilt borstelen. Het is belangrijk om de symptomen van Bloat bij uw Zwitserse herder te kennen, zodat u, als u ze opmerkt, uw hond zo snel mogelijk de hulp kunt geven die hij nodig heeft. Terwijl de Duitse herder meestal bruin en zwart is, helemaal wit of helemaal zwart, is de Zwitserse herder alleen wit.

Als je een witte Zwitserse herder wilt adopteren maar al in een appartement woont, moet je misschien een nieuwe plek zoeken om je thuis te voelen. De Zwitserse witte herder (berger blanc suisse), met een wolfachtig uiterlijk en een dichte witte vacht, is een van de mooiste honden ter wereld. Anders moet u uw Zwitserse herder buiten het verharingsseizoen een of twee keer per week fijn borstelen. Doe in plaats daarvan veel onderzoek en neem contact op met gekwalificeerde, erkende fokkers met een geschiedenis in het fokken van de Zwitserse herder.

Om de kans op tandziekten te verkleinen, kunt u proberen de tanden van uw Zwitserse herder minstens één keer per dag te poetsen met een tandenborstel en tandpasta die veilig is voor honden. Ondanks dat hij gemiddeld gezonder is dan veel andere hondenrassen, is de Zwitserse witte herder vatbaar voor bepaalde ziekten. Vanwege hun hoge energieniveau hebben witte Zwitserse herders dagelijks wandelingen of hardloopsessies nodig, anders kunnen ze geïrriteerd raken. Het harnas biedt ook een clip aan de voor- en achterkant voor een betere controle, waardoor uw Zwitserse herder veilig en voorzichtig naar u toe wordt geleid als hij tijdens wandelingen moet trekken of zichzelf voor moet lopen.

Deze misvatting leidde ertoe dat de norm voor Duitse herders werd aangepast, met uitzondering van witte honden. Bij het kammen van een Zwitserse witte herder is het belangrijk om al zijn wollige ondervacht die los zit te verwijderen en je niet alleen te concentreren op de grove buitenvacht.