Hoe heet een witte Duitse herder?

Het zeer populaire ras dat we een Duitse herder noemen, is er in verschillende kleuren, waaronder wit. Om verschillende redenen (niet noodzakelijk goede redenen),. Meestal worden ze gewoon witte Duitse herders genoemd. Al deze honden zijn van hetzelfde ras.

Er is geen verschil tussen hen en ze zullen dezelfde prachtige besneeuwde jas hebben. Als je net over witte Duitse herders leert en er serieus over denkt om er een in je leven te verwelkomen, zijn er een paar voor- en nadelen waarmee je vertrouwd wilt raken. Als een blanke ouder wordt gefokt met een andere kleur, zoals zwart, kunnen er witte puppy's worden geboren, maar de kans wordt verkleind tot 50%. Zoals je kunt zien is een witte Duitse herder fysiek identiek aan de standaard Duitse herder, met uitzondering van de vacht.

Om verschillende redenen (niet noodzakelijk goede redenen) worden witte honden niet gewaardeerd door de nationale rasvereniging van de Duitse herder, noch door fokkers van Duitse herders die deelnemen aan hondenshows. Witte Duitse herders, erkend door de United Kennel Club, hebben veel eigenschappen gemeen met de Duitse herder, aangezien ze dezelfde nakomelingen hebben. Het is belangrijk op te merken dat Duitse herders geen geweldige eerste hond zijn om te krijgen, tenzij je echt je onderzoek hebt gedaan. Witte GSD's stralen, net als alle andere kleuren, zelfvertrouwen uit en zijn geweldige bewaak- en herdershonden en een uitstekend familiehuisdier.

Als je een witte GSD hebt, zul je eraan wennen om hun witte haar rond je huis, op je meubels, je kleding en je vloeren te zien. Een uitloper van Duitse herders, witte herders en witte Zwitserse herders zijn zelfverzekerde, moedige honden met dezelfde sterke arbeidsethos als hun zwarte en bruine neven en nichten. Sterker nog, als een witte herder een temperamentfout heeft, is de kans groter dat het verlegenheid of schuwheid is. Een ding waar veel mensen niet aan denken, is de hoeveelheid mentale stimulatie die een Duitse herder nodig heeft.

Witte Duitse herders worden sinds 1999 erkend door het UKC — en de organisatie heeft een rasstandaard opgesteld voor deze specifieke GSD-variëteit. Zoals Alyssa al aangaf in het punt hierboven, kunnen witte Duitse herders grote kauwers zijn, dus je moet deze energie richten op iets waar je hond op wilt kauwen. White Shepherds zijn ontwikkeld op basis van Duitse herders met witte vacht in de Verenigde Staten en Canada, en beide tonen hetzelfde zelfvertrouwen, moed, scherpe reukzin en opmerkelijke intelligentie waardoor ze zeer geschikt zijn voor politiewerk, militaire functies en opsporings- en reddingsacties. De American Kennel Club erkent de kleur als een variatie binnen het standaard Duitse herdershondenras.

De eerste Duitse herder had een voorouder, een witte Thüringer herder die het gen droeg.