Zijn pure zwarte Duitse herders zeldzaam?

Zelfs als je nog nooit een Duitse herder hebt gehad, weet je waarschijnlijk precies hoe ze eruitzien. De zwarte Duitse herder is echter veel minder bekend. Deze kleuring is uiterst zeldzaam en wordt momenteel niet erkend door de meeste grote kennelclubs. In feite is er slechts ongeveer 6,8% van de puppy's van de Duitse herder die een effen zwarte kleur heeft.

De zeldzaamheid van dit zwarte hondenras maakt de prijs veel hoger dan die van een gewone zwarte en bruine Duitse herder. In feite maakt deze unieke vari√ęteit slechts 6,8 procent uit van de totale Duitse herderspopulatie over de hele wereld, waarbij al rekening wordt gehouden met opzettelijk fokken. De hond was een product van selectief fokken en had dezelfde eigenschappen als de moderne standaard Duitse herder. Zoals alle honden met een dubbele vacht heeft de zwarte Duitse herder een grove en lange toplaag en een dikke en wollige ondervacht.

De zwarte Duitse herder is geen hond die het leuk zal vinden om de hele dag in huis te luieren. Maar vergeet niet dat zwarte Duitse herders niet altijd zwart worden geboren, en dat degenen die dat wel zijn, nog steeds van kleur kunnen veranderen naarmate ze ouder worden. Een Duitse herder die bijvoorbeeld zwart en bruin is, kan het recessieve vaste zwarte gen dragen en zwarte Duitse herderpups voortbrengen. De Zwarte Herder moet leren omgaan met je familie en vrienden en hoe je een vriendelijke postbode kunt onderscheiden van een bedreigende vreemdeling.

Aangezien niet alle Duitse herders het recessieve gen voor een zwarte vacht hebben, komt het zelden voor dat er een zwarte herder wordt voortgebracht. Omdat zwarte Duitse herders een variatie zijn op uw typische GSD's, hebben ze het standaard uiterlijk en de kenmerken van het hondenras. Een zwarte Duitse herder is niet alleen zeldzaam vanwege zijn kleur, maar hij is ook uniek vanwege zijn standvastige loyaliteit en genegenheid voor de eigenaar. Dus als u op zoek bent naar een stevige Black German Shepherd puppy, wilt u haar op deze leeftijd kopen, en niet eerder, om er zeker van te zijn dat ze inderdaad een effen zwarte kleur heeft.

Buiten kleur zijn de meeste Duitse herdershonden echter intelligent, gefocust, hardwerkend en toegewijd. Witte vlekken betekenen niet dat deze hond geen raszuivere hond is, aangezien het gebruikelijk is dat sommige zwarte Duitse herders ze hebben. Omdat hij groot en sterk is, is het niet ongebruikelijk dat de Duitse herder zichzelf voorloopt tijdens wandelingen. In feite is de zwarte Duitse herder soms iets groter dan andere gekleurde Duitse herders en kan daarom zelfs verward worden met andere rassen.

De gebruikelijke en geaccepteerde vachtkleuren van Duitse herders door grote kennelclubs en -organisaties zijn onder meer gemengd bruin, sabel, lever en blauw.