Zijn witte Zwitserse herders gemakkelijk te trainen?

De witte Zwitserse herder is een geweldige familiehond. Vanwege hun hoge intelligentie en ontvankelijkheid zijn deze honden ideaal voor gezinnen met jonge kinderen en kunnen ze gemakkelijk worden getraind. Consistente en repetitieve training helpt uw hond een gevoel van routine bij te brengen, en uw hond zal er gelukkiger van worden. Houd er bij het trainen van een witte Zwitserse herder rekening mee dat dit een zeer intelligente hond is die een onafhankelijke denker kan zijn.

Om uw Zwitserse herder eraan te laten wennen dat zijn tanden worden gepoetst, moet u vroeg tijdens de puppytijd beginnen en zijn tanden vaak poetsen. Om zijn familie en huis te beschermen, is het ongelooflijk belangrijk om ervoor te zorgen dat de Zwitserse herder al op jonge leeftijd wordt getraind en gesocialiseerd om mogelijke territoriale of agressieve neigingen met buitenstaanders te voorkomen. Dus als u dit ras overweegt en alles wilt weten over de Witte Zwitserse herder, bent u hier aan het juiste adres. Anders moet u uw Zwitserse herder buiten het verharingsseizoen een of twee keer per week fijn borstelen.

Laten we deze tijd nemen om te voorzien in enkele van de algemene behoeften van de Zwitserse herder als het gaat om dagelijkse basisverzorging. Sommige honden hebben echter meer routinematige oefeningen nodig dan andere, en de witte Zwitserse herder is zo'n ras. De ideale eigenaar van een Zwitserse herder is een ervaren hondenbezitter die verstand heeft van intelligente, werkende rassen. Naast het baden en af en toe afvegen met een poetsdoekje, moet je Zwitserse herder ook zijn ogen verzorgen om traanvlekken te voorkomen en te verwijderen.

Potentiële eigenaren moeten er ook rekening mee houden dat de Zwitserse herder, hoewel slim en responsief, destructief kan worden zonder de juiste lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Om ervoor te zorgen dat je de aandacht van je Zwitserse herders vasthoudt en vertrouwen opbouwt, kun je snoepjes en complimenten gebruiken in plaats van bestraffen of berispen. Je hoeft je Zwitserse herder maar eens in de zes weken te wassen, tenzij hij in de tussentijd in iets bijzonder vies terechtkomt. Uiteindelijk werden deze prachtige witte herders geïmporteerd naar Zwitserland, waar in 1967 een fokker en liefhebber van witte Duitse herders genaamd Agatha Burch het op zich nam om door te gaan met het kweken van deze kleur.

Hoewel veel mensen denken dat slimme honden makkelijker te trainen en groot te brengen zijn, is de waarheid eigenlijk een beetje ingewikkelder. Nu kunnen snoepjes een geweldige motivatie zijn om White Shepherds te trainen, maar als je hond alleen maar gehoorzaamt voor iets lekkers, dan is hij verantwoordelijk voor zijn gehoorzaamheid, niet jij. Als je je Zwitserse herder leert om de post binnen te brengen, boodschappen mee te nemen of de was te sorteren, zal hij niet alleen blij zijn, maar ook het aantal klusjes in huis verminderen.