Zijn witte Zwitserse herders goede familiehonden?

Deze herdershond is een actief en loyaal familiehuisdier en doet het zelfs goed met kinderen, zolang ze maar van jongs af aan goed zijn opgeleid en gesocialiseerd. Net als de GSD is de Zwitserse herder alert, beschermend en houdt hij ervan om uitgedaagd te worden door veel activiteit. Ze zijn ook allebei herdershonden in hart en nieren. Maar wat hen onderscheidt, is gedrag, uiterlijk en rasclassificatie.

De witte Zwitserse herdershond staat bekend om zijn goede houding tegenover kinderen. Ze zijn erg aardig en beschermend tegenover kinderen, hoewel hun grootte hen in gevaar kan brengen. witte Zwitserse herders en de Duitse herders hebben een gemeenschappelijke afkomst. Net als Duitse herders zijn Zwitserse herders alert, beschermend en zeer intelligent, maar Zwitserse herders zijn rustiger en zachter.

Ze zijn minder agressief en „serieus” dan Duitse herders en zijn ook meer gehecht, zelfs aanhankelijk, aan hun eigenaar. Daarom worden ze niet gebruikt voor politie- of militair werk. Er is ook een verschil in vachtkleur. Hoewel Duitse herders meestal bruin en zwart of helemaal zwart zijn, is de Zwitserse herder alleen helemaal wit.

Zwitserse herders zijn goede gezinshonden vanwege hun levendige, vriendelijke, attente en over het algemeen stabiele temperament. Deze honden zijn erg intelligent en ontvankelijk, waardoor ze zeer trainbaar zijn en een uitstekende keuze voor een gezin met kinderen. Hoewel dit ras is ontwikkeld als herdershondenras en oorspronkelijk bedoeld was om de kudde te hoeden en te beschermen, vereist de FCI niet dat ze een werkproef ondergaan. Sommige bronnen op het web geven bijvoorbeeld aan dat witte Zwitserse herders zeldzaam zijn, terwijl andere zeggen dat ze prijzig en moeilijk te vinden zijn.

Als je een ras wilt dat eruitziet als een GSD, maar minder agressief en serieus is, ga dan voor de Zwitserse herder. Als je last hebt van allergieën of geen tijd hebt om je Zwitserse herder twee keer per week te poetsen, is dit misschien niet de hond voor jou. Hoewel over hun status door de jaren heen is gedebatteerd, houden White Swiss Shepherds van plezier en zijn ze gemakkelijk in de omgang en verdienen ze internationale erkenning. Witte Zwitserse herdershonden hebben een witte vacht en een opvallende uitstraling, terwijl het ras doet denken aan de structuur en het zachte karakter van de oude Duitse herder.

De afstamming van de Zwitserse herder is gekoppeld aan die van de Duitse herder, en men denkt dat het ras zijn oorsprong heeft in Zwitserland, hoewel zijn voorgangers uit Amerika zijn geïmporteerd. De geschiedenis van de Zwitserse herders is nauw verweven met die van de Duitse herders, maar de witte honden hebben een ingewikkelde registratie en erkenning als ras. Ze heeft een Duitse herder genaamd Willow — en als voormalig politieagent werkte ze bijna 30 jaar met honden. Daarom werd in 1995 de American White Shepherd Association opgericht en heeft hard gewerkt aan de erkenning van witte Zwitserse herders als een apart ras in Amerika.

In tegenstelling tot hun donkerdere Duitse tegenhangers, zorgt hun witte kleur ervoor dat ze in de hitte wat koeler blijven, hoewel ze nog steeds oververhit kunnen raken als ze te lang worden blootgesteld. Zwitserse herders hebben een dikke sabelstaart (met een lichte kromming aan het uiteinde) die tot aan het spronggewricht reikt en meestal laag wordt gedragen. Dus als u dit ras overweegt en alles wilt weten over de Witte Zwitserse herder, bent u hier aan het juiste adres. Men denkt dat de witte Zwitserse herders ver geworteld zijn in de witte lijnen van de Thüringer herder, de herdershond die typerend was voor de Duitse regio met dezelfde naam.

Witte Zwitserse herders zijn middelgrote tot grote, krachtige, goed gespierde honden die in 1991 in Zwitserland als ras werden erkend.