Zijn witte herders knuffelig?

Witte Duitse herders zijn een trouwe en vriendelijke hond. Genetisch gezien niet anders dan een bruine Duitse herder, zijn deze pups net zo beschermend en houden ervan om bij je in de buurt te zijn. Uitstekende werkhonden, uw Duitse pup zal zowel een geweldige waakhond zijn als een knuffelige metgezel om mee op de bank te liggen. Hoewel ze zelden dominante persoonlijkheden hebben, hebben White Shepherds nog steeds een zelfverzekerde, consistente eigenaar nodig die regels opstelt en handhaaft.

Witte Duitse herders hebben hetzelfde temperament als honden met een gekleurde vacht. Er bestaat vaak een misverstand dat ze minder agressief of rustiger zijn; dit is echter een mythe. We zullen hun volledige persoonlijkheidskenmerken bekijken, ingaan op alle mythen en onderzoeken waarom verwarring vaak de raszuivere witte Duitse herder omringt. Zoals hun naam zeker doet vermoeden, is het Duitse herderras aan het einde van de 19e eeuw in Duitsland ontstaan.

Het is belangrijk om te weten hoe je met herders moet omgaan voordat je er een krijgt, zelfs als ze net zo chill zijn als witte herders. Ze zijn de directe afstammelingen van de gekleurde variëteit en een recessief gen zorgt voor hun witte kleur. Witte Duitse herders zijn buitengewoon intelligent, beschermend, sociaal, aanhankelijk en zullen een sterke band opbouwen met hun eigenaars. U zult hierboven opmerken dat sommige promotors van de witte Duitse herder subtiele variaties hebben doorgevoerd in hun rasstandaarden voor aanleg en uiterlijke kenmerken, die belangrijke verschillen zijn geworden voor de officiële witte herder.

Eigenaren van witte herders en juryleden geven de voorkeur aan puur witte honden, maar White Shepherds kunnen verschillende tinten vertonen. De wetenschap heeft ook bewezen dat de witte Duitse herder niet verantwoordelijk was voor andere gezondheidsproblemen of voor het verbleken van gekleurde honden. De witte Duitse herder kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren, vooral als hij ermee wordt grootgebracht. Shiloh Shepherds zijn vaak zwart en bruin, maar het kan een assortiment van andere kleuren zijn, waarbij ze vaak een zwart zagel dragen.

Een andere witte Duitse herder illustreert beter langere haren aan de achterkant, maar nogmaals, de vacht van deze hond is relatief kort. Uiteindelijk werd begonnen met kruisingen met onder andere een Canadese witte herder, Tsjechoslowaakse wolfshonden en Malamutes uit Alaska om de genenpool uit te breiden, de omvang te vergroten en de heupen verder te verbeteren. Witte herders hebben vaak een kraag met langer haar rond de nek en pluimen aan de onderkant van de staart en de achterkant van de voor- en achterpoten als hun haar lang genoeg is. Hoewel er mensen zijn die het idee van een apart ras willen promoten, hebben White Shepherds de meeste karakteristieke kenmerken van standaard GSD's.

De pigmentatie van een witte herder voorkomt verwarring met albinisme, en net als bij de werkende Oost-Duitse en Tsjechische lijnen zijn ze slechts iets langer dan ze groot zijn. Volwassen mannelijke witte Duitse herders zijn meestal ongeveer 24 tot 26 centimeter lang, en vrouwtjes zijn meestal ongeveer 22 tot 24 centimeter lang.