Wat maakt een witte Zwitserse herder?

De witte Zwitserse herder is een hondenras dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt en afstamt van de witte herders die naar Zwitserland zijn geïmporteerd. Het is een middelgrote tot grote hond van ongeveer 22 tot 26 centimeter lang en weegt tussen de 55 en 88 pond. De levensduur van dit ras is ongeveer 12 jaar. De witte Zwitserse herdershond staat bekend om zijn goede houding tegenover kinderen.

Ze zijn erg aardig en beschermend tegenover kinderen, hoewel hun grootte hen in gevaar kan brengen. In tegenstelling tot hun donkerdere Duitse tegenhangers, zorgt hun witte kleur ervoor dat ze in de hitte wat koeler blijven, hoewel ze nog steeds oververhit kunnen raken als ze te lang worden blootgesteld. De witte Zwitserse herdershond werd zijn eigen hond omdat er steeds meer van hen werden geïmporteerd in Canada, de VS en Zwitserland. Tegenwoordig worden witte Duitse herders niet erkend, en ook de witte Zwitserse herdershond wordt in de AKC niet als eigen ras erkend.

Hoewel het lichaam van de Witte Zwitserse herder grotendeels lijkt op dat van andere herdershonden, onderscheidt de zuiver witte vacht van de Witte Zwitser hem van de rest. De witte Zwitserse herder is een vrij nieuw erkend ras dat ook wel Berger Blanc Suisse wordt genoemd. Zwitserse witte herders hebben hondenvoer van hoge kwaliteit nodig dat geschikt is voor de leeftijd, of het nu commercieel of zelfgemaakt is (onder toezicht en goedkeuring van een dierenarts). Witte Zwitserse herdershonden hebben een witte vacht en een opvallende uitstraling, terwijl het ras doet denken aan de oude Duitse herderstructuur en zachtaardige aard.

Toen, in de jaren dertig, werd de witgekleurde hond uit de herderfokkerij verwijderd en bijna uitgestorven. De witte Zwitserse herder heeft wel een beschermende inslag, maar als ze van jongs af aan goed getraind en gesocialiseerd zijn, zijn het levendige en vriendelijke honden die goed overweg kunnen met mensen en andere honden. Witte Zwitserse herders kunnen binnenshuis rustig zijn, maar ze hebben veel beweging nodig om gezond te blijven. De moeiteloze bewegingen van de witte Zwitserse herdershonden, de prachtige witte vacht en de opvallende uitstraling behoren tot de meest innemende eigenschappen van de rassen, terwijl de rassen doen denken aan de oude Duitse herderstructuur en de zachtaardige aard hun populariteit als huisdier in heel Australië heeft doen toenemen.

De witte Zwitserse herdershond is berucht vanwege zijn vermogen om niet alleen zijn baasje te waarschuwen voor een bedreiging door te blaffen, maar ook om wat dan ook af te schrikken. Regelmatig poetsen voorkomt de ophoping van bacteriën en tandsteen, en helpt ook om hun adem fris en tanden wit te houden. De witte Zwitserse herdershond, in Zwitserland bekend als de Berger Blanc Suisse, staat erom bekend een natuur te delen die bijna identiek is aan die van de Duitse herder. Ze zien eruit als een witte versie van de Shepherd-familie, met puntige oren en het typische herdergezicht, maar met een iets kleinere lichaamsstructuur.

Dit is vooral belangrijk voor deze witte herders, omdat ze anders van nature gewend zijn aan de aanwezigheid van een vreemde.