Zijn witte Zwitserse herders goede honden?

De witte Zwitserse herder heeft wel een beschermende inslag, maar als ze van jongs af aan goed getraind en gesocialiseerd zijn, zijn het levendige en vriendelijke honden die goed overweg kunnen met mensen en andere honden. Ze kunnen zich echter snel vervelen, dus het is belangrijk om ze zowel mentaal als fysiek gestimuleerd te houden. Deze hond is timide en aanhankelijker tegenover de eigenaar, wat goed en slecht kan zijn. Hoewel ze het goed doet met kinderen, zal verlatingsangst beginnen toe te nemen als ze te lang alleen wordt gelaten.

Dit leidt tot destructief gedrag, of het nu gaat om het kauwen van spullen of het opgraven van de tuin. Witte herders worden vaak gefokt om een zachtere, zachtere en gevoeligere persoonlijkheid te hebben. Vanwege dit zoetere temperament worden witte herders zelden gebruikt als politiehonden, waakhonden of om deel te nemen aan beschermhondensporten zoals schutzhund. Een witte herder kan zeker een heel goede waakhond zijn, maar zijn observatie beperkt zich meestal tot het waarschuwen dat er iemand komt.

White Shepherds zijn doorgaans niet agressief. witte Zwitserse herders zijn erg dure honden en zijn niet zo gemakkelijk te vinden. Gemiddeld kost een raszuivere witte Zwitserse herderspup tot 1300 dollar. Omdat ze gevoelig zijn voor ernstige gezondheidsproblemen, zullen de kosten voor een Berger Blanc Suisse bovendien nog hoger zijn.

We weten allemaal dat voorkomen beter is dan genezen, dus de meest effectieve manier om het risico te verminderen dat de witte Zwitserse herder lijdt aan enkele van de ziekten waar ze vatbaar voor zijn, is verantwoord fokken. White Shepherds hebben veel vroege socialisatie nodig om een zelfverzekerde houding op te bouwen ten opzichte van vreemden en vreemde situaties. Hoewel Duitse herders meestal bruin en zwart of helemaal zwart zijn, is de Zwitserse herder alleen helemaal wit. De witte Zwitserse herdershond is een ongelooflijk toegewijde en loyale hond die goed overweg kan met kinderen en mensen in het algemeen.

Ze hadden allemaal dezelfde herder- en kuddekenmerken en werden pas in de jaren dertig goed gestandaardiseerd. Hoewel dit ras is ontwikkeld als herdershondenras en oorspronkelijk bedoeld was om de kudde te hoeden en te beschermen, vereist de FCI niet dat ze een werkproef ondergaan. De Duitse kapitein Von Stephanitz wordt gecrediteerd voor het fokken van de eerste Duitse herder als herdershond, wat later aanleiding gaf tot andere herdershonden, waaronder de Zwitserse herder. Ze hebben de neiging om van nature achterdochtig te zijn tegenover mensen die ze nog niet kennen, dus een essentieel onderdeel van de training is vroege socialisatie, om uw witte Zwitserse herdershond te leren oplettend en enigszins afstandelijk te zijn tegenover nieuwe mensen.

De witte Zwitserse herder is een elegante, stijlvolle, knappe hond, vaak aangeduid als een Berger Blanc Suisse. Deze honden zijn afstammelingen van de oude Duitse herdershonden die overal in Duitsland te vinden waren en ze verschilden nogal afhankelijk van de regio waar ze vandaan kwamen. Net als de GSD is de Zwitserse herder alert, beschermend en houdt hij ervan om uitgedaagd te worden door veel activiteit. Sterker nog, als een witte herder een temperamentfout heeft, is de kans groter dat het verlegenheid of schuwheid is.

Om verschillende redenen (niet noodzakelijk goede redenen) worden witte honden niet gewaardeerd door de nationale rasvereniging van de Duitse herder, noch door fokkers van Duitse herders die deelnemen aan hondenshows. Maar socialisatie is vooral essentieel om een Zwitserse herder te helpen zelfvertrouwen op te bouwen en tegelijkertijd schichtig gedrag en de neiging om te hoeden te beteugelen. Terwijl de Duitse herder meestal bruin en zwart is, helemaal wit of helemaal zwart, is de Zwitserse herder alleen wit.