Welke rassen maken een Zwitserse herder?

Het stamt af van Noord-Amerikaanse witte herders die naar Zwitserland zijn geïmporteerd; de witte herder zelf stamt af van witgekleurde raszuivere Duitse herders. De Zwitserse herder is een middelgrote hond die bekend staat om zijn levendige en lieve temperament. De afstamming van de Zwitserse herder is gekoppeld aan die van de Duitse herder, en men denkt dat het ras zijn oorsprong heeft in Zwitserland, hoewel zijn voorgangers uit Amerika zijn geïmporteerd. De witte Zwitserse herdershond lijkt erg op een Duitse herder, en dit komt omdat ze oorspronkelijk zijn gemaakt op basis van witte exemplaren van het Duitse herderras.

Bij de Duitse herder worden witte honden afgekeurd, niet gefokt en uit de showring gediskwalificeerd. Het uiterlijk van de witte versie van het ras was voor sommigen echter zo aantrekkelijk dat ze het als een op zichzelf staand ras gingen produceren. Daarom werd in 1995 de American White Shepherd Association opgericht en heeft hard gewerkt aan de erkenning van witte Zwitserse herders als een apart ras in Amerika. Zwitserse herders zijn goede gezinshonden vanwege hun levendige, vriendelijke, attente en over het algemeen stabiele temperament.

Net als de GSD is de Zwitserse herder alert, beschermend en houdt hij ervan om uitgedaagd te worden door veel activiteit. Het is algemeen aanvaard dat de Zwitserse witte herder is ontwikkeld op basis van een witte soort van dat ras en er is een duidelijke overeenkomst. Het ras geniet nu populariteit in veel landen, niet alleen als showhond, maar ook als gezelschapshond, waar het door zijn toewijding aan de eigenaren en zijn intelligentie en trainbaarheid bij velen geliefd is geworden. Op het gezicht hebben de Zwitserse herders een langwerpige snuit, vergelijkbaar met de wolfachtige snuit van de Duitse herder.

Een goede fokker kent het ras goed en kan ook gezondheidscontroles voor zijn honden doorstaan. De geschiedenis van de Zwitserse herders is nauw verweven met die van de Duitse herders, maar de witte honden hebben een ingewikkelde registratie en erkenning als ras. Zwitserse herders zijn geen extreme blaffen, maar ze kunnen relatief luidruchtig zijn als ze hun bewakingsrol vervullen. Terwijl de Duitse herder meestal bruin en zwart is, helemaal wit of helemaal zwart, is de Zwitserse herder alleen wit.

Ideale eigenaren hebben relevante ervaring in het werken met en trainen van slimme pastorale types, en moeten voldoende tijd hebben voor de beweging en het entertainment dat dit ras nodig heeft — en genieten van een hond die volledig toegewijd is aan hen en helemaal niet geïnteresseerd is in iemand anders. Dus als u dit ras overweegt en alles wilt weten over de Witte Zwitserse herder, bent u hier aan het juiste adres. De Zwitserse herder, ook wel de witte Zwitserse herdershond of Berger Blanc Suisse genoemd, is oorspronkelijk een soort van de Duitse herdershond. Tijdens de wereldoorlog begonnen de witte GSD's echter door de Duitsers als een genetische fout te worden beschouwd en werden ze in Europa bewust uit het ras verwijderd.